Magnesium онлайн

Магнезий за релакс,при стрес,подобряване на съня

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка течен Магнезий-Magnesium на таблетки

Борд Меню

понеделник, 13 февруари 2017 г.

Widgets

Магнезий помага ли за отслабване

Как може магнезий да е в помощ, за отслабване? 


Магнезий действително помага да отслабнете и можете успешно да го включите във Вашата диета. Не е случайно, че дефицит на магнезий и затлъстяването са толкова широко разпространени в съвременното ни общество. Ако искате да отслабнете, трябва да включите този минерал в диетата си. Магнезият е важен микроелемент, в стремежа си да постигнете здравословно тегло, по няколко причини.

Магнезий и добавки за отслабване


1) Тялото изисква да имате достатъчно магнезий, за да абсорбира и да използва други хранителни вещества. 


Без магнезий, тялото не може правилно да използвате мазнините, белтъчините и въглехидратите, които консумирате всеки ден. Когато имате недостиг на магнезий в менюто си, тялото ще търси повече храна и ще се чувствате гладни поради ниското абсорбиране на основните хранителни вещества. Чрез активиране на стотици ензими в организма, магнезий ви помага да извлечете максимума от храната, която ядете, така тялото, ви може да бъде удовлетворено от количеството храна, която приемате. 

Естествено трябва да се храните с подходящи хранителни вещества и да има калориен дефицит. Трябва да се консумирате достатъчно магнезий с храната, или да го приемате като хранителна добавка, за да можете да използвате рационално основните хранителни вещества, които ви дават енергия. В противен случай ще бъде постоянно уморени и апатични.

2) Инсулин и кръвната захар


Няколко скорошни изследвания показват, че човек, който консумира недостатъчно магнезий, е вече в риск от развитие на диабет. Здравните проблеми, като инсулинова резистентност и диабет са силно свързани със затлъстяването, така че, контролиране нивото на кръвната захар е ключов фактор в управлението на здравословно тегло.

Когато има достатъчно магнезий в тялото, инсулина може да работи правилно и глюкозата в кръвта се използва за енергия. Липсата на магнезий причинява проблеми с инсулина, което ще доведе до повишаване на кръвната захар и съхранението на мазнини. 

3) Стрес

Управление на стреса е един от най-важен фактор за борба със затлъстяването, и магнезий е основна хранителна съставка за намаляване на стреса. Това намаляване на стреса се дължи на подкрепата, която този минерал дава на надбъбречните жлези. Тези жлези, контролират освобождаването на адреналин и кортизол, два хормона, свързани с отговора на стреса. Въпреки, че имате нужда от тези два хормона, за да сте активни и готови за ежедневния стрес, кагато имате от тях твърде много, това води до увеличаване на теглото и други здравословни проблеми. Магнезият помага за регулиране на тези хормони, така че да не се произвежда в големи количества в тялото. Този минерал също регулира реакцията на нервната система. Когато имате недостиг на магнезий, нервната ви система е свръх-стимулирана, това ви прави раздразнителни, нервни и стресирани. Подобен проблем възниква в мускулите ви, когато няма достатъчно от този минерал. 

Хората, които имат недостиг на магнезий често страдат от мускулни спазми и схващания. Тези симптоми обикновено изчезват, когато адекватни нива на магнезий се доставят на организма. Когато имате голямо количество на този минерал в тялото си, ума и тялото могат да се отпуснат и да противодействат на ефектите на стреса. 

Тези няколко причини са напълно достатъчни, за да добавите магнезий, при диети, за да отслабнете бързо. Може да го комбинирате с други добавки за отслабване.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар